Arthro 5 Glucosamine

(4 klantbeoordelingen)

35,90

Arthro-5 is het krachtigste voedingssupplement ter wereld!Het bevat vijf ingrediënten.

Glucosamine, Chondroïtine, ASU, MSM, Hyaluronzuur.

 

De vijf ingrediënten in Arthro-5:

1. Glucosamine sulfaat – 1500 mg per dagdosering

Glucosamine sulfaat is een van de meeste gebruikte voedingssupplementen ter wereld. De kwaliteit kan echter flink uiteen lopen. De glucosamine sulfaat in Arthro-5 wordt geleverd door het Spaanse Bioiberica, de meest vooraanstaande fabrikant in deze categorie ingrediënten.

2. Chondroïtine sulfaat (CS BioActive®) – 1200 mg per dagdosering

Kostbaar ingrediënt dat glucosamine versterkt. Hierdoor vullen glucosamine en chondroïtine elkaar uitstekend aan. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt inmiddels dat het gelijktijdig gebruik aanzienlijk betere resultaten oplevert.

3. ASU (AvoVida™) – 300 mg per dagdosering

Speciaal bewerkt extract van avocado- en sojaolie. Ondanks de meest overtuigende wetenschappelijke bewijsvoering na glucosamine en chondroïtine blijft ASU in de meeste Europese landen nog een relatief onbekend supplement.

4. MSM (OptiMSM®) – 1500 mg per dagdosering

Al jarenlang een publiekslieveling, maar lange tijd verguisd door de wetenschap. Toevoeging ervan aan glucosamine leidt tot een nog sneller en beter resultaat.

5. Hyaluronzuur (Hyal-Joint™) – 80 mg per dagdosering

Een relatief nieuw voedingssupplement. Hyaluronzuur is het belangrijkste bestanddeel. Hyaluronzuur is bij veel mensen bekend als ingrediënt in cosmetica. Als bestanddeel van voedingssupplementen is het een minder bekende speler. Dat is jammer, want hyaluronzuur is een bijzonder waardevolle toevoeging aan Arthro-5.

Dat hyaluronzuur waardevol is, mag u ook letterlijk nemen. Echte hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht is bijzonder kostbaar. De meeste voedingssupplementen met hyaluronzuur bevatten helaas de goedkope gehydroliseerde versie. Hierbij is het hyaluronzuur niet langer een langgerekt molecuul maar zijn er door een ruwe bewerking alleen nog maar korte fragmenten overgebleven. Er zijn veel aanwijzingen dat gehydroliseerd hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht ongewenste effecten heeft op de gezondheid.

Voor het hyaluronzuur in Arthro-5 maken we gebruik van het merkproduct Hyal-Joint™ van Bioiberica.

Allergenen: Schaaldieren, Soja

4 beoordelingen voor Arthro 5 Glucosamine

 1. Johan V

  Ik heb al jaren last van mijn elleboog en Arthro 5 werkt bij mij heel erg goed. Mijn gewricht is soepeler en ik heb minder pijn. Daar komt nog bij dat het natuurlijk is dus geen chemische rommel in mijn lichaam, wat weer allerlei andere klachten geeft.

 2. Marieke Overgaaf

  Heel vriendelijke service. Goed en betrouwbaar. Ik heb hier echt baat bij en bestel dit 1x per maand, de producten zijn ook scherp geprijsd.

 3. Kornelis G (geverifieerde eigenaar)

  Had al enige tijd last van mijn heup gewrichten en sliep daardoor slecht nu ik dit middel al een aantal weken gebruik heb ik stukken minder last en slaap ik weer goed ik raad dit middel aan voor iedereen die last heeft met zijn gewrichten.

 4. mireille

  Een week of 4 nadat ik begon met nemen van Arthro-5 waren mijn pijnklachten praktisch verdwenen. Van dagelijks enkele malen pijnstillers tegen de pijn in mijn knie, naar hooguit alleen na overmatige inspanning. Ik heb zal nooit pijnvrij zijn, maar wat heeft dit een verschil gemaakt. Het kost even wat, maar mij is het iedere cent waard!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

Elke pot bevat 180 capsules à 919 mg. De aanbevolen dosering is 6 capsules per dag. Bij deze dosering gebruikt u de 5 ingrediënten in dezelfde hoeveelheden als in succesvolle wetenschappelijke studies. Een pot gaat bij deze dosering één maand mee.

Arthro-5 bevat de volgende ingrediënten:

– Glucosamine sulfaat – 1500 mg per dagdosering (250 mg per capsule)
– OptiMSM® (MSM) – 1500 mg per dagdosering (250 mg per capsule)
– CS BioActive® (chondroïtine sulfaat) – 1200 mg per dagdosering (200 mg per capsule)
– Avovida™ (ASU, extract uit avocado- en sojaolie) – 300 mg per dagdosering (50 mg per capsule)
– Gelatine (materiaal capsule)
– Kaliumchloride (510mg per dagdosering; ter stabilisatie van glucosamine)
– Rijstzetmeel
– Hyal-Joint™ (hyaluronzuur) – 80 mg per dagdosering (13,3 mg per capsule)
– Magnesiumstearaat
– Gemengde tocopherolen (natuurlijke vitamine E)
– Natuurlijke kleurstof E172 (kleuring capsule)

Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren, met name garnalen en krab. Chondroïtine is een kraakbeenextract afkomstig van runderen. ASU wordt gewonnen uit soja en avocado (De soja is niet genetisch gemodificeerd). MSM is een natuurlijke zwavelverbinding. Hyal-Joint™ is een kraakbeenextract afkomstig van gevogelte.

Gebruiksvoorschrift

Het aanbevolen gebruik van Arthro-5 is 6 capsules per dag. U mag deze naar keus in één keer innemen of verdeeld over de dag. Het verdient de voorkeur de capsules in te nemen bij de maaltijd(en) of met ruim water.

Aanbevolen dosering niet overschrijden. Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

Medicijninteracties

Bloedverdunners
Het bestanddeel glucosamine in Arthro-5 kan de werking van de bloedverdunners warfarine en coumarin versterken. Wij raden aan bij het gebruik van deze medicijnen het gebruik van Arthro-5 eerst te bespreken met uw arts.

Antibiotica
Het ingrediënt glucosamine in Arthro-5 kan de werking van enkele antibiotica beïnvloeden; zij kan de werking van tetracycline versterken en de werking van penicilline en chlooramphenicol verminderen. Leg dit voor aan uw arts voordat u met het gebruik van Arthro-5 begint.

Kaliumsparende diuretica
Bij het gebruik van kaliumsparende diuretica dient de kalium inname beperkt te zijn. Een dagdosering Arthro-5 (6 capsules) bevat 268 mg kalium. Leg dit voor aan uw arts voordat u met het gebruik van Arthro-5 begint.

Waarschuwingen

Schaaldierallergie
Het ingrediënt glucosamine in Arthro-5 wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Sommige mensen zijn allergisch voor het vlees van schaaldieren. Hoewel het vlees wordt verwijderd voor het gebruik van de schaal, is een allergische reactie nooit uit te sluiten.

Diabetes
Glucosamine lijkt wat naam betreft veel op glucose. De weg die het volgt in het lichaam is echter heel verschillend. Ook is de hoeveelheid glucosamine in 6 capsules Arthro-5 vele malen kleiner dan de hoeveelheid glucose die een mens per dag via de voeding binnenkrijgt.

Specifiek onderzoek naar het effect van glucosamine op de bloedsuikerspiegel heeft echter aangetoond dat wanneer glucosamine in hoge doseringen per infuus wordt toegediend, insuline minder goed zijn werk kan doen. De gevoeligheid van het lichaam voor insuline neemt dan af. Bij gezonde mensen die een normale dosering glucosamine als voedingssupplement innemen (1500mg per dag), hebben wetenschappers meermalen aangetoond dat de werking van insuline niet verstoord wordt.

Er zijn wel aanwijzingen dat mensen met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) extra gevoelig kunnen zijn voor glucosamine. Wij raden diabetes-patiënten daarom aan met regelmaat de bloedsuikerspiegel te controleren wanneer met het gebruik van Arthro-5 wordt begonnen. Een andere mogelijkheid is dat men in plaats van Arthro-5 voor een ander gewrichtsbeschermend supplement kiest. Zowel chondroïtine als ASU Forte hebben geen invloed op de insuline-gevoeligheid.

Verhoogde oogboldruk (glaucoom)
In juli 2013 zijn de resultaten gepubliceerd van een kleine studie naar het effect van glucosamine (ingrediënt in Arthro-5) op patiënten die leiden aan glaucoom (te hoge oogboldruk). De proefpersonen zijn 6 mannen en 11 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar (62 tot 90 jaar). Uit de studie is naar voren gekomen dat glucosamine bij de meeste van deze patiënten de oogboldruk kan laten toenemen. Het staken van het gebruik van glucosamine laat de oogboldruk weer afnemen. Het gemiddelde gemeten verschil in oogboldruk bedraagt 3 mm Hg.

Omdat het hier om een kleine verkennende studie gaat, voldoet de opzet ervan niet aan een aantal belangrijke richtlijnen voor wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappers geven dan ook aan dat de studie bevestigd dient te worden met een grotere beter opgezette studie. Wij gaan er echter van uit dat het gevonden effect reëel is en komen daarom met het volgende advies:

Indien u leidt aan glaucoom raden wij aan geen Arthro-5 te gebruiken. Een tweede mogelijkheid is dat u meerdere malen de oogboldruk laat meten wanneer u start met het gebruik van Arthro-5. Indien u al Arthro-5 gebruikt, adviseren wij het gebruik te staken en te laten meten of de oogboldruk daarna daalt. Wij horen graag wat uw bevindingen zijn!

Overgevoeligheid maag-darmstelsel
De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door het supplement in te nemen met een of twee glazen water of door er iets bij te eten.

Cholesterol

Eind 2004 is in Denemarken een studie gedaan naar het effect van glucosamine (een van de vijf ingrediënten in Arthro-5) op de cholesterolspiegel. Aanleiding hiervoor waren waarnemingen van een stijging van het bloedcholesterolgehalte bij enkele gebruikers. Uit de studie bleek dat tussen september 2003 en september 2004 in Denemarken 140.000 mensen glucosamine kregen voorgeschreven. Er zijn in die tijd 6 gevallen gerapporteerd van een verhoogd cholesterolgehalte, dat leek samen te hangen met het gebruik van glucosamine. Het Deens Medicijnen Agentschap keek ook naar een studie waarbij 212 mensen glucosamine kregen voorgeschreven. Daarbij bleek echter geen sprake te zijn van een verandering van het cholesterolniveau. Zoals het er uitziet, reageert een zeer beperkt aantal mensen op glucosamine-suppletie met een stijging van de cholesterolspiegel. Wanneer de inname gestopt wordt, gaat het cholesterolniveau weer omlaag.

Kaliumbeperkt dieet
Het ingrediënt glucosamine wordt gestabiliseerd met kaliumchloride. Een dagdosering Arthro-5 (6 capsules) bevat 268 mg kalium. Dat is iets meer dan de hoeveelheid kalium in een halve banaan of 4 sneetjes volkorenbrood. Bij mensen met een ernstig gestoorde nierfunctie kan een verhoogde kaliuminname echter nadelige effecten hebben. Ook bij het gebruik van kaliumsparende medicijnen dient de kalium-inname beperkt te zijn.

Zwangerschap/borstvoeding
Gebruik Arthro-5 niet als u zwanger bent, de intentie heeft zwanger te worden of borstvoeding geeft. Het supplement heeft zeer een gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed op het (ongeboren) kind kunnen uitsluiten.

Gebruik op jonge leeftijd
Het gebruik van Arthro-5 door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam ‘volgroeid’ moet zijn op het moment dat met het gebruik wordt begonnen. Onder ‘volgroeid’ wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. We doen deze aanbeveling omdat err geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van dit supplement bij kinderen en jongvolwassenen.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0