L-Citrulline aminozuur 180 capsules

24,90

  • Japanse topkwaliteit

  • 2 x minder nodig dan arginine

  • Niet de nadelen van arginine; mild voor maag en darmen

  • Pure vorm! Vrij van synthetisch D-L-malaat

L-Citrulline aminozuur 180 capsules : alternatief voor L-arginine zonder de nadelen

(L-)citrulline is vergelijkbaar met het bekende aminozuur (L-)arginine. Een nadeel van arginine is dat het kort na de inname al voor ongeveer de helft door de lever wordt afgebroken. Hierdoor kun je twee maal minder citrulline gebruiken dan wanneer je voor een arginine-supplement zou kiezen.

Daarnaast hebben arginine-supplementen het nadeel dat ze al snel kunnen leiden tot diarree. Citrulline is juist heel mild en nauwelijks prikkelend voor de darmen.

L-Citrulline aminozuur versus citrulline malaat

Citrulline wordt veel verkocht in de vorm van citrulline (DL-)malaat. L-Malaat is een andere naam voor appelzuur. De gespiegelde vorm van dit molecuul heet D-malaat. Dit is een synthetische onnatuurlijke variant van malaat. Vijftig procent van het DL-malaat in voedingssupplementen is synthetisch D-malaat. Het is onze mening dat D-malaat niet in het lichaam thuishoort.

Citrulline malaat wordt vooral gebruikt vanwege de citrulline die het bevat en niet vanwege het malaat. Daarom is het goed te weten dat een pot met 180 capsules ‘L-Citrulline’ (135 gram) van Power Supplements evenveel L-citrulline bevat als 237 gram citrulline malaat!

Wil je toch graag de combinatie van citrulline met malaat gebruiken, dan zijn er twee opties:

– Neem onze pure citrulline in met één of twee glazen appelsap (1 gram natuurlijke L-malaat per glas).
– Neem citrulline L-malaat van een kwalitatief goede leverancier (Stimol van Biocodex).

Lange termijn gebruik van L-Citrulline aminozuur 180 capsules

Er is al veel onderzoek gedaan met een middellange gebruiksduur van arginine, het sterk aan citrulline verwante aminozuur. Arginine heeft een gunstige veiligheidsprofiel. Er is bij mensen nog geen onderzoek gedaan naar de lange termijn effecten van arginine en citrulline.

Er is voor arginine al wel een inschatting gemaakt van de geschiktheid voor lange termijn gebruik. Op basis van toediening van arginine bij dieren is gebleken dat negatieve lange termijn-effecten niet te verwachten zijn. Wetenschappers vermoeden dat een persoon van 70 kg dagelijks zo’n 15 gram arginine als supplement zou kunnen gebruiken zonder nadelige gevolgen (bron: Pubmed).

Wij willen hierbij aantekenen dat hoge doseringen arginine, in elk geval op korte termijn, bij veel mensen tot buikklachten leiden. Denk daarbij aan diarree en maagpijn. Een gespreide inname over de dag kan dit probleem verminderen. Handiger is het echter om citrulline te gebruiken.

Absoluut de hoogste zuiverheid door Japanse topkwaliteit!

De L-citrulline die Power Supplements gebruikt voor dit voedingssupplement is geproduceerd door Kyowa Hakko. Dit Japanse bedrijf is een specialist in de productie van aminozuren voor onder meer voedingssupplementen en farmaceutische toepassingen. Kyowa Hakko maakt gebruik van verfijnde fermentatietechnologie. Naast productie legt het bedrijf zich ook toe op onderzoek. Een zuiverder L-Citrulline aminozuur supplement zul je niet vinden.

Ondanks de hoge kwaliteit toch een lage prijs

Power Supplements biedt deze dure Japanse kwaliteit L-Citrulline aminozuur aan tegen een bijzonder lage prijs. De prijs is vergelijkbaar met veel goedkope citrulline malaat-supplementen op het internet. Maar bij Power Supplements kun je er zeker van zijn dat de lage prijs niet voortkomt uit goedkope ingrediënten die geproduceerd zijn onder slecht gecontroleerde omstandigheden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L-Citrulline aminozuur 180 capsules” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud

180 capsules à 750 mg L-citrulline.

Ingrediënten

L-citrulline
Gelatine
Rijstzetmeel
Magnesiumstearaat

Dosering

Neem 2 tot 6 capsules (1500 tot 4500 mg L-citrulline) per dag. Spreid de inname bij hogere doseringen dan 2 capsules. Inname met wat water bij maaltijd(en) of op nuchtere maag. Bouw de dosering geleidelijk op.

Maximale dosering van 6 capsules per dag niet overschrijden.

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als een vervanging van een gevarieerde voeding.

Contra-indicaties en waarschuwingen

Niet gebruiken in combinatie met medicijnen voor het hart- en vaatstelsel, bij leveraandoeningen, bij zwangerschap of borstvoeding. Mensen met een (latente) koortslip dienen L-citrulline alleen te gebruiken in combinatie met het aminozuur L-lysine (bijvoorbeeld 1 gram L-citrulline met 1 dosering Essential Amino Acids (20% L-lysine)).
Bij het gebruik van synthetisch citrulline-DL-malaat kunnen hartkloppingen optreden. Indien u deze of een andere bijwerking bemerkt bij het gebruik van zuivere L-citrulline, neemt u dan contact op met Power Supplements.

Winkelwagentje
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0