Echinacea Biologisch 60 capsules

(2 klantbeoordelingen)

29,95 26,95

Echinacea purpurea (‘rode zonnehoed’) is een plant dus puur natuur en nog biologisch ook. Wordt veel gebruikt ter ondersteuning van de afweer van het lichaam en gezonde luchtwegen.

 • ondersteunt het immuunsysteem (afweersysteem)
 • draagt bij aan gezonde luchtwegen
Categorieën: ,

Echinacea purpurea (‘rode zonnehoed’) is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika. Ook in Europa geniet deze plant een grote bekendheid en wordt deze veel gebruikt ter ondersteuning van de afweer van het lichaam en gezonde luchtwegen.

ondersteunt het immuunsysteem

 • van biologische oorsprong
 • hoogwaardig, compleet extract door gepatenteerde PhytoPrevent extractiemethode
 • met een zeer breed spectrum aan actieve bestanddelen

Het deel van de plant dat het meest gebruikt wordt in kruidenpreparaten is de wortel. Deze bevat een breed spectrum aan werkzame stoffen zoals polysachariden, alkylamiden en cichoreizuur. Alkylamiden zijn vetoplosbare bestanddelen van de wortel. Polysachariden en cichoreizuur zijn daarentegen wateroplosbare bestanddelen.

De actieve bestanddelen van planten bevinden zich veelal intracellulair. Plantencellen zijn echter omgeven door stevige, en voor de mens niet verteerbare celwanden (van cellulose). Hierdoor is het noodzakelijk om door middel van extractie de actieve bestanddelen uit de plant te halen zodat deze beter beschikbaar komen voor het menselijk lichaam. Een kruidenpreparaat dat het hele kruid bevat (en geen extract) zal daarom minder effectief zijn. De actieve bestanddelen uit echinacea zijn zowel lipofiel als hydrofiel. De extractiemethode die voor dit product is gebruikt, zorgt ervoor dat beide typen componenten uit de wortel worden geëxtraheerd.

Unieke extractiemethode
De PhytoPrevent extractiemethode is bij uitstek geschikt om een kwalitatief hoogwaardig extract te verkrijgen. Kenmerkend voor deze gepatenteerde methode is het gebruiken van een oplosmiddel bestaande uit water en alcohol in een steeds wisselende verhouding. Hiermee wordt bereikt dat zowel de wateroplosbare als de vetoplosbare bestanddelen geëxtraheerd worden waardoor in het eindproduct de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven. Dit is wenselijk omdat veel nog onbekend is over welke stoffen verantwoordelijk zijn voor het effect van het kruid en omdat een deel van het effect mogelijk berust op synergie tussen de verschillende plantencomponenten. Een ander voordeel van PhytoPrevent is dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van biologisch gekweekte gewassen. Verder is het eindproduct vrij van alcohol en worden de kruidenextracten gevriesdroogd waardoor deze niet blootgesteld worden aan hoge temperaturen gedurende het productieproces.

Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.

2 beoordelingen voor Echinacea Biologisch 60 capsules

 1. loesverhoeckx (geverifieerde eigenaar)

  bevalt mij heel goed, voel me er veel beter bij

 2. Eric Bonheure (geverifieerde eigenaar)

  versterkend en steunend voor het imuunsysteem met specifieke ontstekingsremmende eigenschappen.Een topper voor mij in samenwerking met andere antioxidanten. En…nog BIO ook. Goed gevoel !

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten:
Vulstof: acaciavezel*, echinacea-extract* (Echinacea purpurea, wortel), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: koolzaadolie*, siliciumdioxide.

* van biologische oorsprong
Dit product is een voedingssupplement (Kruidenpreparaat).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

(dagdosering)
Echinacea-extract (biologisch, PhytoPrevent) 136 mg

Ingrediënten:
Vulstof: acaciavezel*, echinacea-extract* (Echinacea purpurea, wortel), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddelen: koolzaadolie*, siliciumdioxide.

* van biologische oorsprong

Bevat geen:
Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gebruik:
1-2 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.

Pin It on Pinterest

Share This
Winkelwagentje
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Totaal
0,00
Verder winkelen
0