Glucosamine gewrichten

5.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

18,95

Glucosamine is een voedingssupplement dat inmiddels door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt.

Glucosamine is een geschikt supplement voor krachtsporters tijdens perioden van zware belasting. Voor dat doel gaat onze voorkeur echter uit naar chondroitine sulfaat

Bij afname van 2 stuks: 10% korting
Bij afname van 3 stuks: 15% korting
Bij afname van 4 stuks: 20% korting

 

Productbeschrijving

Glucosamine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Glucosamine is een stof die van nature in het menselijk lichaam geproduceerd wordt. Voeding bevat vrijwel geen glucosamine. Het is wel mogelijk om het in te nemen als voedingssupplement. Veel mensen kiezen daarvoor. Glucosamine is sinds decennia een van de populairste supplementen ter wereld.

Ingrediënten

Glucosamine sulfaat bevat de volgende ingrediënten:

• Glucosamine sulfaat
• Kaliumchloride (510 mg per dagdosering; ter stabilisatie)
• Magnesiumstearaat
• Gelatine (materiaal capsule)
• Natuurlijke kleurstof (kleuring capsule).

Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren, met name garnalen en krab.

Dosering

Elke pot bevat 180 capsules met elk 750 mg pure glucosamine sulfaat. De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag, wat overeenkomt met 1500mg glusosamine sulfaat (1190 mg elementair glucosamine en 310mg sulfaat), gebaseerd op de succesvolle wetenschappelijke studies. Een pot gaat bij deze dosering drie maanden mee.

Ongeveer twee op de drie mensen hebben baat bij het gebruik van glucosamine sulfaat. De invloed van het supplement kan meestal binnen een maand worden opgemerkt, maar ook kortere periodes als een week en langere periodes tot wel zes maanden zijn mogelijk. Dat verschilt per individu.

Medicijninteracties

Bloedverdunners
Glucosamine kan de werking van de bloedverdunners warfarine en coumarin versterken. Wij raden aan bij het gebruik van deze medicijnen het gebruik van glucosamine eerst te bespreken met uw arts.

Antibiotica
Glucosamine kan de werking van enkele antibiotica beïnvloeden; zij kan de werking van tetracycline versterken en de werking van penicilline en chlooramphenicol verminderen. Leg dit voor aan uw arts voordat u met het gebruik van glucosamine begint.

Kaliumsparende diuretica
Bij het gebruik van kaliumsparende diuretica dient de kalium inname beperkt te zijn. Een dagdosering glucosamine (2 capsules) bevat 268 mg kalium. Leg dit voor aan uw arts voordat u met het gebruik van glucosamine begint.

Waarschuwingen

Schaaldierallergie
Glucosamine wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Sommige mensen zijn allergisch voor het vlees van schaaldieren. Hoewel het vlees wordt verwijderd voor het gebruik van de schaal, is een allergische reactie nooit uit te sluiten.

Diabetes
Glucosamine lijkt wat naam betreft veel op glucose. De weg die het volgt in het lichaam is echter heel verschillend. Ook is de hoeveelheid glucosamine in 2 capsules vele malen kleiner dan de hoeveelheid glucose die een mens per dag via de voeding binnenkrijgt.

Specifiek onderzoek naar het effect van glucosamine op de bloedsuikerspiegel heeft echter aangetoond dat wanneer glucosamine in hoge doseringen per infuus wordt toegediend, insuline minder goed zijn werk kan doen. De gevoeligheid van het lichaam voor insuline neemt dan af. Bij gezonde mensen die een normale dosering glucosamine als voedingssupplement innemen (1500mg per dag), hebben wetenschappers meermalen aangetoond dat de werking van insuline niet verstoord wordt.

Er zijn wel aanwijzingen dat mensen met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) extra gevoelig kunnen zijn voor glucosamine. Wij raden diabetes-patiënten daarom aan met regelmaat de bloedsuikerspiegel te controleren wanneer met het gebruik van glucosamine wordt begonnen. Een andere mogelijkheid is dat men in plaats van glucosamine voor chondroïtine kiest. Dit supplement heeft geen invloed op de insuline-gevoeligheid.

Verhoogde oogboldruk (glaucoom)
In juli 2013 zijn de resultaten gepubliceerd van een kleine studie naar het effect van glucosamine op patiënten die leiden aan glaucoom (te hoge oogboldruk). De proefpersonen zijn 6 mannen en 11 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar (62 tot 90 jaar). Uit de studie is naar voren gekomen dat glucosamine bij de meeste van deze patiënten de oogboldruk kan laten toenemen. Het staken van het gebruik van glucosamine laat de oogboldruk weer afnemen. Het gemiddelde gemeten verschil in oogboldruk bedraagt 3 mm Hg.

Omdat het hier om een kleine verkennende studie gaat, voldoet de opzet ervan niet aan een aantal belangrijke richtlijnen voor wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappers geven dan ook aan dat de studie bevestigd dient te worden met een grotere beter opgezette studie. Wij gaan er echter van uit dat het gevonden effect reëel is en komen daarom met het volgende advies:

Indien u leidt aan glaucoom raden wij aan geen glucosamine te gebruiken. Een tweede mogelijkheid is dat u meerdere malen de oogboldruk laat meten wanneer u start met het gebruik van glucosamine. Indien u al glucosamine gebruikt, adviseren wij het gebruik te staken en te laten meten of de oogboldruk daarna daalt. Wij horen graag wat uw bevindingen zijn.

Overgevoeligheid maag-darmstelsel
Glucosamine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door de supplementen in te nemen met een of twee glazen water of door er iets bij te eten.

Cholesterol
Eind 2004 is in Denemarken een studie gedaan naar het effect van glucosamine op de cholesterolspiegel. Aanleiding waren waarnemingen van een stijging van het bloedcholesterolgehalte bij enkele gebruikers van glucosamine. Uit de studie bleek dat tussen september 2003 en september 2004 in Denemarken 140.000 mensen glucosamine kregen voorgeschreven. Er zijn in die tijd 6 gevallen gerapporteerd van een verhoogd cholesterolgehalte. Zoals het er uitziet, reageert een beperkt aantal mensen op glucosamine-suppletie met een stijging van de cholesterolspiegel. Wanneer de inname gestopt wordt, gaat het cholesterolniveau weer omlaag.

Een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed is een risicofactor voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. U zou kunnen overwegen om wanneer u enige tijd glucosamine heeft gebruikt, het cholesterolgehalte in uw bloed te laten meten. Indien het gehalte te hoog is, adviseren wij u de glucosamine-suppletie te stoppen en nogmaals een meting te laten doen. Bij een duidelijke daling is het mogelijk dat glucosamine hiervoor verantwoordelijk is. U kunt in dat geval in overleg met uw arts een afweging maken van de voor- en nadelen van glucosamine-suppletie in uw geval. Een mogelijke alternatief voor glucosamine is het supplement chondroitine.

Zwangerschap
Gebruik glucosamine niet als u zwanger bent of de intentie heeft zwanger te worden. Glucosamine heeft een zeer gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed van glucosamine tijdens de zwangerschap kunnen uitsluiten.

Kaliumbeperkt dieet
Glucosamine sulfaat wordt gestabiliseerd met kaliumchloride. Een dagdosering glucosamine (2 capsules) bevat 268 mg kalium. Dat is iets meer dan de hoeveelheid kalium in een halve banaan (2,5 mg per gram) of 4 sneetjes volkorenbrood. Bij mensen met een ernstig gestoorde nierfunctie kan een verhoogde kaliuminname echter nadelige effecten hebben. Ook bij het gebruik van kaliumsparende medicijnen dient de kalium-inname beperkt te zijn.

Gebruik op jonge leeftijd
Het gebruik van glucosamine sulfaat door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam volgroeid moet zijn op het moment dat met het gebruik van glucosamine wordt begonnen. Onder ‘volgroeid’ wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat Glucosamine.com dit aanbeveelt is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van glucosamine bij kinderen en jongvolwassenen.

1 beoordeling voor Glucosamine gewrichten

  1. 5 out of 5

    Ik heb lang gezocht naar een zo natuurlijk mogelijk product dat ook nog betaalbaar is en dat heb ik in deze gevonden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *