Curcumine, Kurkuma

32,90

Curcumine in erg populair. Het is inmiddels een van de meest gebruikte supplementen, en terecht. Kurkuma, met als werkzame stof Curcumine, is verkozen als supplement van het jaar 2019.

Curcumine is een natuurlijke stof die voorkomt in de wortel van de Kurkuma plant, ook wel Indiase Geelwortel genoemd. Kurkuma wordt als specerij veelvuldig gebruikt in de Indiase keuken. Curcumine is een van de stoffen die Kurkuma haar gele kleur geeft.

De werkzame stoffen in Kurkuma worden curcuminoïden genoemd. Kurkuma bevat zo´n 3% curcuminoïden. Deze curcuminoïden zijn terug te vinden in ons curcumine-product. De curcuminoïden worden bijgestaan door vitamine C en vitamine B12.

  • Merkproduct Longvida®
  • Geoptimaliseerde curcumine
  • Hoge dosering per capsule
  • 95 maal hogere biologische beschikbaarheid
  • 100% vegetarisch

 

Veel betere opname
Van nature wordt curcumine – net als de andere curcuminoïden – niet goed opgenomen door het lichaam. Om toch maximaal rendement te halen uit curcumine-supplementen, hebben wetenschappers op diverse wijzen geprobeerd de opname te verbeteren. De beste methode is die methode die een zeer goed opname combineert met maximale veiligheid van gebruik.

Longvida® Geoptimaliseerde Curcumine is door ons geselecteerd als het ingrediënt dat uitblinkt in deze twee kwaliteiten. De voor deze curcumine gebruikte fosfolipiden-methode zorgt voor een 95 maal hogere opname van curcumine. In tegenstelling tot sommige andere methodes zijn er geen mogelijke nadelige gevolgen.

Juiste dosering
Door de wisselende en meestal lage opneembaarheid van veel curcumine-preparaten is het vaak moeilijk een correcte dosering te bepalen. Met Longvida® Geoptimaliseerde Curcumine speelt dat probleem niet. Tot en met 2018 zijn al 19 wetenschappelijke studies gedaan met dit ingrediënt. Deze studies hebben inzichtelijk gemaakt dat al met 400 mg Longvida® een goede hoeveelheid curcuminoïden zijn weg vindt in het menselijk lichaam. Na ruim 7 uur is nog de helft van de opgenomen curcuminoïden actief en tot 24 uur na inname blijft een betekenisvolle hoeveelheid in circulatie. Deze lange aanwezigheid maakt dat je slechts eenmaal daags een dosering geoptimaliseerde curcumine hoeft in te nemen.

Gegarandeerde kwaliteit
Longvida® wordt geproduceerd door Verdure Sciences, een Amerikaans bedrijf dat volop investeert in wetenschappelijk onderzoek. De verwerking van de kurkuma-planten tot aan het het eindingrediënt vindt plaats volgens de ISO 22000- en ISO 9001-standaarden. De verwerking van het ingrediënt in capsules vindt plaats in Nederland volgens strikte procedures (GMP-standaard).

Het eindproduct wordt steekproefsgewijs gecontroleerd op zware metalen en biologische verontreinigingen door het onafhankelijk laboratorium NutriControl. Klik op het microscoop-symbool bovenaan de pagina voor het meest recente testresultaat.

Veilig gebruik
Het kruid kurkuma, met daarin zo´n 3% curcuminoïden, wordt al eeuwenlang zonder problemen door mensen geconsumeerd. Enerzijds wordt het in aanzienlijke hoeveelheden gebruikt in veel Aziatische gerechten, anderzijds speelt het een belangrijke rol in zowel de Indiase als de Chinese traditionele kruidengeneeskunde.

Ook de zeer goed opneembare Longvida® Geoptimaliseerde Curcumine is heel goed verdraagbaar. Er is onder meer een klinische studie uitgevoerd waarin een dosering van 2000 mg gedurende 12 weken is gebruikt. Dit is een hoeveelheid zoals in 5 capsules. Hierbij rapporteerde zowel in de Longvida®-groep als in de controlegroep slechts 1 persoon milde neveneffecten.

Bij het gebruik van Geoptimaliseerde Curcumine adviseren wij een dosering van 1 à 2 capsules per dag (80 tot 160 mg curcuminoïden). Deze dosering mag onafgebroken worden gebruikt. Dit valt ook binnen de veilige acceptabele inname gesteld door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA. Wel moeten in bepaalde situaties en bij het gebruik van bepaalde medicijnen enkele aanwijzingen in acht worden genomen:

Stollingsremmers
Curcumine heeft een licht remmend effect op de bloedstolling. In combinatie met stollingsremmende medicijnen kan curcumine het risico op bloedingen vergroten. Gebruik dit supplement daarom niet in combinatie met stollingsremmers zonder dit eerst te overleggen met een arts.

Cytostatica
Dit supplement kan de werking van het cytostaticum Vinblastine verminderen. Gebruik het daarom niet in combinatie met cytostatica zonder dit eerst te overleggen met een arts.

Zwangerschap en borstvoeding
Het wordt afgeraden curcumine te gebruiken tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding. Er is geen onderzoek gedaan naar de effecten van curcumine-supplementen in deze situaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Curcumine, Kurkuma” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *