Coenzym Q10

24,90

Voor gebruik in dit voedingssupplement Coenzym Q10 is speciaal gekozen voor een gefermenteerde natuurlijke Coenzym Q10. Deze Q10 is geproduceerd door de gerenommeerde Japanse fabrikant Kaneka, de uitvinder van dit fermentatieproces. Dit supplement is helemaal vrij van het synthetische stoffen en daardoor veel beter opneembaar.

 • 180 softgels à 30 mg
 • Geproduceerd door gerenommeerde Japanse fabrikant Kaneka
 • 100% natuurlijke coenzym Q10 afkomstig van fermentatie
 • Niet-synthetisch
 • Opgelost in olie voor drie keer betere opname

 

(1 klantbeoordeling)

Vrijwel alle voedingsmiddelen bevatten geringe hoeveelheden coenzyme Q10. Vlees is een van de rijkste bronnen van coenzyme Q10. Een kilogram vlees levert ongeveer 30 mg coenzyme Q10.

Onze coenzyme Q10 is een sterk geconcentreerd voedingssupplement. Een capsule bevat, net als een kilo vlees, 30 mg van het coenzyme (echter niet van dierlijke oorsprong). Een dosering van 2 tot 6 capsules per dag kan gebruikt worden als aanvulling op de Q10 die van nature in voeding voorkomt.

Het menselijk lichaam verbruikt dagelijks naar schatting 3,5 mg coenzyme Q10. De gemiddelde dagelijkse voeding bevat ongeveer 6 mg coenzyme Q10. Op het eerste gezicht lijkt dat ruim voldoende. Helaas wordt hiervan maar ongeveer 8% opgenomen. Dit resulteert in ongeveer 0,5 milligram Q10 uit de voeding die daadwerkelijk gebruikt kan worden.

Van de dagelijkse behoefte van 3,5 mg Q10 moet het lichaam daarom het grootste deel zelf produceren. Die productie is afhankelijk van leeftijd, genen, medicijngebruik en voldoende aanvoer van vitamines en mineralen uit de voeding. Als de productie onvoldoende is, kan een supplement uitkomst bieden. Van de 30 mg Q10 in één van onze softgels wordt ongeveer 1 mg opgenomen. Deze hoeveelheid voorziet in 30% van het dagelijkse verbruik in het menselijk lichaam.

Natuurlijke coenzym Q10

Coenzyme Q10 voor gebruik in supplementen kan op twee manieren geproduceerd worden. De ene methode is synthese, de andere is fermentatie. Fermentatie zorgt voor de vorming van natuuridentieke Q10. Bij synthese wordt echter naast het gewone coenzyme Q10 ook voor 50% het onnatuurlijke ´spiegelbeeld´ van Q10 geproduceerd.

Gespiegelde stoffen kunnen heel ongezond zijn. Zij horen niet in het lichaam thuis! Er zijn echter veel (goedkope) supplementen op de markt die synthetische Q10 bevatten. Goedkoop kan in dit geval duurkoop zijn. Je gezondheid is immers je kostbaarste bezit.

Voor gebruik in dit voedingssupplement is speciaal gekozen voor een gefermenteerde natuurlijke coenzyme Q10. Deze Q10 is geproduceerd door de gerenommeerde Japanse fabrikant Kaneka, de uitvinder van dit fermentatieproces. Dit supplement is helemaal vrij van het synthetische spiegelbeeld van coenzyme Q10.

Betere opname van Q10

Coenzyme Q10 wordt niet makkelijk opgenomen door het lichaam. Q10 uit voeding wordt voor slechts 8% opgenomen. De opname uit een voedingssupplement gaat nog minder makkelijk. Die varieert van 1% voor Q10 in poedervorm tot 3% voor Q10 die is geëmulgeerd in olie.

Dat is een enorm verschil, omdat in het eerste geval drie keer zo veel coenzyme Q10 nodig is om hetzelfde effect te bereiken. De poedervorm is weliswaar goedkoper, maar uiteindelijk pakt die door dit grote opnameverschil veel duurder uit.

Wij hebben gekozen voor coenzyme Q10 die is geëmulgeerd in (zonnebloem)olie in een softgel-capsule, zodat een optimale opname gegarandeerd is.

Ubiquinon of ubiquinol

Coenzyme Q10 bestaat als ubiquinon en ubiquinol. Het menselijk lichaam zet de ene vorm om in de andere en vice versa. Onze Q10 is van de bekende ubiquinon-vorm.

Er is de laatste tijd veel te doen over de ubiquinol-vorm, die beter opneembaar zou zijn. Marketeers schrijven vooral over de zogenaamde superioriteit van ubiquinol. Maar als een oprechte wetenschapper aan het woord is dan leer je het volgende:

 • Q10 kan alleen geabsorbeerd worden in de vorm van ubiquinon. Q10 die ingenomen wordt als ubiquinol-supplement wordt voorafgaande aan opname in de maag en dunne darm sowieso omgezet in ubiquinon.
 • Ubiquinol kost aanzienlijk meer. Een product met ubiquinol zal ongeveer twee keer zo duur zijn.
 • Er is decennialang onderzoek gedaan met ubiquinon. In de medische literatuur kan daarom nagegaan worden welke dosering geschikt is voor welke situatie. Met ubiquinol zijn nog maar weinig studies gedaan.
 • Er zijn mensen die rapporteren dat zij vermoeid raken na de overstap van ubiquinon naar ubiquinol.

Waarschuwingen

Er zijn geen bijwerkingen bekend van coenzyme Q10.

Bij medicijngebruik of medische behandeling: bespreek het gebruik van dit supplement met je arts.

Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding.

1 beoordeling voor Coenzym Q10

 1. Marina Beenders

  Q10 capsules ben ik erg tevreden over. Handig online bestellen en de volgende dag in huis. Een natuurlijk product zonder synthetische rotzooi.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *