Chondroïtine

5.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

25,95

Chondroïtine is een supplement dat vergelijkbaar is met glucosamine. Het kan zelfstandig gebruikt worden of met glucosamine gecombineerd.

Wanneer mensen overwegen de dosering glucosamine te verhogen tot boven de geadviseerde 1500 mg, raden wij aan om in plaats daarvan de glucosamine aan te vullen met chondroïtine. Chondroitine is een ideaal supplement voor krachtsporters tijdens perioden van zware belasting. Het heeft onze voorkeur boven glucosamine.

Inhoud 180 capsules

Wanneer nog meer ondersteuning nodig heeft, dan is de combinatie van beide supplementen aan te raden. Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben proefpersonen betere resultaten met de combinatie van glucosamine en chondroitine.

Productbeschrijving

De fysiologische werking van chondroitine is nog niet helemaal opgehelderd. Chondroitine kan er onder meer voor zorgen dat glucosamine nog efficiënter zal worden gebruikt.

Dosering

Elke pot bevat 180 capsules met elk 600 mg chondroitine sulfaat. De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag (1200 mg), gebaseerd op de succesvolle wetenschappelijke studies. Een pot gaat bij deze dosering drie maanden mee.

Invloed

De fysiologische werking van chondroitine wordt over het algemeen minder snel opgemerkt dan die van glucosamine. Het opmerken van een duidelijke invloed kan al snel 2 maanden op zich laten wachten. Een goede beoordeling zou na 6 maanden mogelijk moeten zijn.

Ingrediënten

Chondroïtine sulfaat bevat de volgende ingrediënten:

– Chondroitinesulfaat (CS BioActive van Bioiberica)
– Magnesium-stearaat
– Gelatine (materiaal capsule)
– Natuurlijke kleurstoffen E171 en E172 (kleuring capsule).

Chondroitine wordt gewonnen uit runderkraakbeen. Dit is het type chondroitine dat overwegend wordt gebruikt in wetenschappelijke studies.

Mogelijke neveneffecten

Overgevoeligheid maag-darmstelsel
Chondroitine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Ernstige neveneffecten
zijn dan ook nooit geconstateerd. De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door de supplementen in te nemen met een of twee glazen water of door er iets bij te eten.

Allergie
Een allergische reactie op chondroitine is zeldzaam maar mogelijk. Chondroitine wordt gewonnen uit het kraakbeen van runderen. Indien u vermoedt dat u allergisch reageert, dient u het gebruik van chondroitine te stoppen.

Zwangerschap
Gebruik chondroitine niet als u zwanger bent of de intentie heeft zwanger te worden. Chondroitine heeft een zeer gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed van chondroitine tijdens de zwangerschap kunnen uitsluiten.

Gebruik op jonge leeftijd
Het gebruik van chondroitine sulfaat door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam volgroeid moet zijn op het moment dat met het gebruik van chondroitine wordt begonnen. Onder ‘volgroeid’ wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat Glucosamine.com dit aanbeveelt is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van chondroitine bij kinderen en jongvolwassenen.

1 beoordeling voor Chondroïtine

  1. 5 out of 5

    Ik gebruik dit supplement na het sporten, ik doe aan gewichtheffen en wil graag mijn gewrichten in topconditie houden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *