Arthro 5 Glucosamine

36,90

Arthro-5 is het krachtigste voedingssupplement ter wereld!Het bevat vijf ingrediënten.

 • Hoge doseringen glucosamine, chondroïtine, MSM, ASU en hyaluronzuur
 • Ingrediënten voornamelijk uit West-Europa en Amerika
 • Farmaceutische kwaliteit
 • Onafhankelijk getest door NutriControl

.

 

(4 klantbeoordelingen)

Sterkste supplement in zijn categorie

Arthro-5 is het meest complete en sterke supplement in zijn categorie. Voor de ontwikkeling heeft inspanningsfysioloog Kris Kuiper diverse bekende en minder bekende ingrediënten geëvalueerd. In overleg met collega-wetenschappers en op basis van hun bevindingen zijn uiteindelijk 5 ingrediënten geselecteerd die elkaar bijzonder goed aanvullen.

De combinatie van deze ingrediënten en het gebruik van de correcte hoge doseringen maken Arthro-5 wereldwijd het ultieme voedingssupplement in zijn klasse!

De sterke punten van Arthro-5:

 • 6 hoofdingrediënten die elkaar perfect aanvullen: Glucosamine sulfaat (Bioiberica), Chondroïtine sulfaat (TSI), ASU (AvoVida™), MSM (OptiMSM®) en Hyaluronzuur (Hyal-Joint™).
 • Hoge, correcte dosering voor elk ingrediënt. Per dagdosering van 6 capsules: 1500 mg glucosamine sulfaat, 1200 mg chondroïtine sulfaat, 300 mg ASU, 1500 mg MSM en 80 mg hyaluronzuur.
 • Ingrediënten van hoge kwaliteit, uitsluitend geproduceerd door West-Europese en Amerikaanse bedrijven.
 • Productie van eindproduct in Nederland voldoet aan de strenge GMP- en HACCP-eisen.
 • Kwaliteit getest door onafhankelijk laboratorium NutriControl.
 • De prijs die u betaalt voor dit supplement met hoogwaardige ingrediënten is zeer scherp. Bij een ‘normale’ prijsopbouw zou een product met vergelijkbare productiekosten voor minimaal (!) 75 euro in de schappen staan.
 • Levering in capsulevorm. Voordeel van capsules ten opzichte van tabletten: snellere opname door het lichaam waardoor ze minder zwaar op de maag liggen.

Arthro-5 is een uniek supplement van Glucosamine.com. Het is alleen verkrijgbaar bij Power Supplements en Glucosamine.com. Dit voedingssupplement bevat 5 zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, die elk hun unieke eigenschappen hebben en elkaar perfect aanvullen.

De vijf ingrediënten in Arthro-5:

1. Glucosamine sulfaat (B Glu®) – 1500 mg per dagdosering (1190 mg glucosamine base)

Glucosamine sulfaat is een van de meeste gebruikte voedingssupplementen ter wereld. De kwaliteit kan echter flink uiteen lopen. De glucosamine sulfaat in Arthro-5 wordt geleverd door het Spaanse Bioiberica, de meest vooraanstaande fabrikant in deze categorie ingrediënten.

2. Chondroïtine sulfaat (CS BioActive®) – 1200 mg per dagdosering

Glucosamine vormt met chondroïtine een klassieke combinatie. De twee ingrediënten worden vaak in één adem genoemd. Chondroïtine is een zeer kostbaar ingrediënt. De productie vereist veel kennis en kunde. Helaas wordt er wereldwijd veel chondroïtine verhandeld die geen echte chondroïtine is. Dit probleem van vervalsing is al ruim een decennium bekend, maar nog altijd niet verholpen.

De reden dat chondroïtine nog altijd vervalst kan worden, is dat de officiële maar eenvoudige test op zuiverheid geen onderscheid kan maken tussen echte chondroïtine en namaak. Een nagemaakte ‘chondroïtine’ kan synthetisch zijn of een minderwaardig extract van kraakbeen.

Om die reden leveren wij chondroïtine van TSI, een kwaliteitsproduct. Dit bedrijf ontmaskerde als eerste namaak-chondroïtine in Nederlandse en sloeg daarover alarm.

3. ASU (AvoVida™) – 300 mg per dagdosering

ASU is een speciaal bewerkt extract van avocado- en sojaolie. Het is in de meeste Europese landen nog een relatief onbekend ingrediënt voor voedingssupplementen. In Frankrijk wordt ASU al langere tijd als op zichzelf staand ingrediënt gebruikt. Door feedback van klanten die het supplement ASU Forte gebruiken, weten we al lange tijd dat ASU in veel gevallen heel goed combineert met glucosamine. Die informatie was mede aanleiding om ASU op te nemen in Arthro-5.

Voor de levering van ASU hebben we gekozen voor het merkingrediënt AvoVida™, van de Amerikaanse producent Nutegrity.

4. MSM (OptiMSM®) – 1500 mg per dagdosering

Het voedingssupplement MSM kan al lange tijd op grote populariteit rekenen. Toch hebben wetenschappers deze stof lange tijd links laten liggen. Rond 2005 kwam hierin een kentering en verschenen enkele wetenschappelijke publicaties van goede kwaliteit.

Wanneer MSM in hoge doseringen wordt gebruikt, is optimale zuiverheid extra belangrijk. Voor dit ingrediënt is er eigenlijk maar één kwaliteitsmerk waar niemand omheen kan: OptiMSM® van het Amerikaanse Bergstrom Nutrition. Dit wordt gebruikt in Arthro-5.

5. Hyaluronzuur (Hyal-Joint™) – 80 mg per dagdosering

Hyaluronzuur is bij veel mensen bekend als ingrediënt in cosmetica. Als bestanddeel van voedingssupplementen is het een minder bekende speler. Dat is jammer, want hyaluronzuur is een bijzonder waardevolle toevoeging aan Arthro-5.

Dat hyaluronzuur waardevol is, mag u ook letterlijk nemen. Echte hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht is bijzonder kostbaar. De meeste voedingssupplementen met hyaluronzuur bevatten helaas de goedkope gehydroliseerde versie. Hierbij is het hyaluronzuur niet langer een langgerekt molecuul maar zijn er door een ruwe bewerking alleen nog maar korte fragmenten overgebleven. Er zijn veel aanwijzingen dat gehydroliseerd hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht ongewenste effecten heeft op de gezondheid.

Voor het hyaluronzuur in Arthro-5 maken we gebruik van het merkproduct Hyal-Joint™ van Bioiberica.

Gebruiksduur

Glucosamine.com adviseert Arthro-5 bij voorkeur 2 à 3 maanden te proberen. Na die periode kan worden bekeken of het zinvol is de inname voort te zetten. De meeste mensen gebruiken Arthro-5 continu. Dit is vanuit oogpunt van veiligheid zondermeer mogelijk.

Indien de kosten een bezwaar zijn, kan Arthro-5 afgewisseld worden met bijvoorbeeld onze aparte supplementen glucosamine sulfaat en chondroïtine sulfaat.

Veiligheid

Glucosamine.com heeft de veiligheid van haar supplementen hoog in het vaandel staan. Bij de ontwikkeling van Arthro-5 is hier dan ook veel aandacht besteedt. De verschillende ingrediënten in Arthro-5 zijn uitvoerig onderzocht op ongewenste neveneffecten. De kans dat u last van ondervindt van neveneffecten dan ook gering. Die kans is vergelijkbaar met het gebruik van alleen glucosamine sulfaat.

Ook op het gebied van medicijninteracties scoort Arthro-5 heel gunstig. Verderop op de pagina kunt u meer gedetailleerde informatie vinden over de mogelijke neveneffecten van Arthro-5 en de mogelijke interacties met enkele medicijnen.

Daarnaast is de kwaliteit van de ingrediënten essentieel om tot een veilig voedingssupplement te komen. Vervuilingen van slecht geproduceerde grondstoffen zijn in verband gebracht met gevaarlijke bijwerkingen. Het kan gaan om korte termijn bijwerkingen en om lange termijn bijwerkingen zoals bijvoorbeeld bij verhoogde gehaltes aan giftige zware metalen.

De meest complexe (en dure) ingrediënten in Arthro-5 zijn chondroïtine en hyaluronzuur. Voor deze twee bestanddelen geldt dat het kwaliteitsonderscheid tot uitdrukking komt in de bijzondere moleculaire structuur. Verschillende supplementen kunnen compleet verschillende moleculen bevatten.

Lange tijd zijn chondroïtine-supplementen in verband gebracht met een verhoogde kans op interactie met bloedverdunners. Onderzoek met echte chondroïtine heeft de eerdere aannames ontkracht en aangetoond dat deze stof uitzonderlijk veilig is. Het is echter goed mogelijk dat vervuilingen in ‘vervalste’ chondroïtine in sommige gevallen wel degelijk de genoemde interactie kunnen hebben veroorzaakt.

Bij hyaluronzuur is het verschil in kwaliteit duidelijker te zien dan bij chondroïtine. In de natuur komt hyaluronzuur voor als een zeer langgerekt molecuul. Dat natuurlijke molecuul is gebruikt in Arthro-5. De meeste supplementen bevatten slechts fragmenten van hyaluronzuur. Feitelijk is het geen hyaluronzuur meer, maar er is geen regelgeving voor de naamgeving. De hyaluronzuur-fragmenten zijn ongeveer zes maal goedkoper dan de onbeschadigde natuurlijke vorm, maar lijken ongunstige effecten te hebben op de gezondheid.

Correcte dosering

Alle ingrediënten in Arthro-5 zijn uitgebreid getest door onderzoeksgroepen van verschillende universiteiten. Op basis van de bevindingen uit deze tests is de hoogte van de doseringen in Arthro-5 vastgesteld. Het is immers logisch dat wanneer een ingrediënt in een voedingssupplement wordt gebruikt, alleen de geteste doseringen gehanteerd worden. In de praktijk worden echter uit kostenoverwegingen dikwijls veel te lage doseringen toegepast.

Hieronder vindt u een overzicht van veel toegepaste doseringen per ingrediënt:

Glucosamine sulfaat (B Glu®)

• Dosering in onderzoek: 1500 mg
• Dosering Arthro-5: 1500 mg
• Wisselende doseringen bij andere merken: 1150 / 1500 / 2000 mg (hogere doseringen geven kans op neveneffecten).

Chondroïtine sulfaat (TSI)

• Dosering in onderzoek: 800 – 1200 mg
• Dosering Arthro-5: 1200 mg
• Wisselende doseringen bij andere merken: 50 / 250 / 600 / 800 / 1200 mg
• Chondroïtine is het supplement dat wereldwijd het meest wordt ‘vervalst’. De reden hiervoor is dat echte chondroïtine duur is en dat de gangbare tests het onderscheid niet kunnen maken tussen echte chondroïtine en namaak.

ASU (AvoVida™)

• Dosering in onderzoek: 300 mg
• Dosering Arthro-5: 300 mg
• Andere merken: als supplement vrijwel niet verkrijgbaar in Europa.

MSM (OptiMSM®)

• Dosering in onderzoek: 1500 mg – 6000 mg
• Dosering Arthro-5: 1500 mg
• Wisselende doseringen bij andere merken: 250 / 500 / 1000 mg

Hyaluronzuur (Hyal-Joint™)

• Dosering in onderzoek: 80 mg Hyal-Joint™
• Dosering Arthro-5: 80 mg Hyal-Joint™
• Andere merken: bevatten in veel gevallen gehydroliseerd hyaluronzuur, dat nadelige effecten kan hebben.

Medicijninteracties

Bloedverdunners

Het ingrediënt glucosamine in Arthro-5 kan de werking van de bloedverdunners warfarine en coumarin versterken. Wij raden aan bij het gebruik van deze medicijnen het gebruik van Arthro-5 eerst te bespreken met uw arts.

Antibiotica

Het ingrediënt glucosamine in Arthro-5 kan de werking van enkele antibiotica beïnvloeden; zij kan de werking van tetracycline versterken en de werking van penicilline en chlooramphenicol verminderen. We raden aan om tijdens een antibioticakuur geen Arthro-5 te gebruiken.

Waarschuwingen

Schaaldierallergie

Het ingrediënt glucosamine in Arthro-5 wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. Sommige mensen zijn allergisch voor het vlees van schaaldieren. Hoewel het vlees wordt verwijderd voor het gebruik van de schaal, is een allergische reactie nooit uit te sluiten.

Diabetes

Glucosamine lijkt wat naam betreft veel op glucose. De weg die het volgt in het lichaam is echter heel verschillend. Ook is de hoeveelheid glucosamine in 6 capsules Arthro-5 vele malen kleiner dan de hoeveelheid glucose die een mens per dag via de voeding binnenkrijgt.

Specifiek onderzoek naar het effect van glucosamine op de bloedsuikerspiegel heeft echter aangetoond dat wanneer glucosamine in hoge doseringen per infuus wordt toegediend, insuline minder goed zijn werk kan doen. De gevoeligheid van het lichaam voor insuline neemt dan af. Bij gezonde mensen die een normale dosering glucosamine als voedingssupplement innemen (1500mg per dag), hebben wetenschappers meermalen aangetoond dat de werking van insuline niet verstoord wordt.

Er zijn wel aanwijzingen dat mensen met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) extra gevoelig kunnen zijn voor glucosamine. Wij raden diabetes-patiënten daarom aan met regelmaat de bloedsuikerspiegel te controleren wanneer met het gebruik van Arthro-5 wordt begonnen.

Verhoogde oogboldruk (glaucoom)

In juli 2013 zijn de resultaten gepubliceerd van een kleine studie naar het effect van glucosamine (ingrediënt in Arthro-5) op patiënten die lijden aan glaucoom (te hoge oogboldruk). De proefpersonen zijn 6 mannen en 11 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar (62 tot 90 jaar). Uit de studie is naar voren gekomen dat glucosamine bij de meeste van deze patiënten de oogboldruk kan laten toenemen. Het staken van het gebruik van glucosamine laat de oogboldruk weer afnemen. Het gemiddelde gemeten verschil in oogboldruk bedraagt 3 mm Hg.

Omdat het hier om een kleine verkennende studie gaat, voldoet de opzet ervan niet aan een aantal belangrijke richtlijnen voor wetenschappelijk onderzoek. De wetenschappers geven dan ook aan dat de studie bevestigd dient te worden met een grotere beter opgezette studie. Wij gaan er echter van uit dat het gevonden effect reëel is en komen daarom met het volgende advies:

Indien u lijdt aan glaucoom raden wij aan geen Arthro-5 te gebruiken. Een tweede mogelijkheid is dat u meerdere malen de oogboldruk laat meten wanneer u start met het gebruik van Arthro-5.

Overgevoeligheid maag-darmstelsel

De lichte neveneffecten die bij sommige mensen optreden, betreffen meestal overgevoeligheid van het maag-darmstelsel. In die gevallen gaat het doorgaans om misselijkheid en overtollig maagzuur. Minder vaak treden constipatie of juist diarree op. Over het algemeen kunnen misselijkheid en overtollig maagzuur voorkomen worden door het supplement in te nemen met een of twee glazen water of door er iets bij te eten.

Cholesterol

Eind 2004 is in Denemarken een studie gedaan naar het effect van glucosamine (een van de vijf ingrediënten in Arthro-5) op de cholesterolspiegel. Aanleiding hiervoor waren waarnemingen van een stijging van het bloedcholesterolgehalte bij enkele gebruikers. Uit de studie bleek dat tussen september 2003 en september 2004 in Denemarken 140.000 mensen glucosamine kregen voorgeschreven. Er zijn in die tijd 6 gevallen gerapporteerd van een verhoogd cholesterolgehalte, dat leek samen te hangen met het gebruik van glucosamine. Het Deens Medicijnen Agentschap keek ook naar een studie waarbij 212 mensen glucosamine kregen voorgeschreven. Daarbij bleek echter geen sprake te zijn van een verandering van het cholesterolniveau. Zoals het er uitziet, reageert een zeer beperkt aantal mensen op glucosamine-suppletie met een stijging van de cholesterolspiegel. Wanneer de inname gestopt wordt, gaat het cholesterolniveau weer omlaag.

Kaliumbeperkt dieet

Het ingrediënt glucosamine wordt gestabiliseerd met kaliumchloride. Een dagdosering Arthro-5 (6 capsules) bevat 268 mg kalium. Dat is iets meer dan de hoeveelheid kalium in een halve banaan of 4 sneetjes volkorenbrood. Bij mensen met een ernstig gestoorde nierfunctie kan een verhoogde kaliuminname echter nadelige effecten hebben. Ook bij het gebruik van kaliumsparende medicijnen dient de kalium-inname beperkt te zijn.

Zwangerschap/borstvoeding

Gebruik Arthro-5 niet als u zwanger bent, de intentie heeft zwanger te worden of borstvoeding geeft. Het supplement heeft zeer een gunstig veiligheidsprofiel maar er zijn geen studies verricht die een eventuele nadelige invloed op het (ongeboren) kind kunnen uitsluiten.

Gebruik op jonge leeftijd

Het gebruik van Arthro-5 door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam ´volgroeid´ moet zijn op het moment dat met het gebruik wordt begonnen. Onder ´volgroeid´ wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat Glucosamine.com dit aanbeveelt is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van dit supplement bij kinderen en jongvolwassenen.

Allergenen: [wpv-post-taxonomy type=”alergeen”]

4 beoordelingen voor Arthro 5 Glucosamine

 1. Johan V

  Ik heb al jaren last van mijn elleboog en Arthro 5 werkt bij mij heel erg goed. Mijn gewricht is soepeler en ik heb minder pijn. Daar komt nog bij dat het natuurlijk is dus geen chemische rommel in mijn lichaam, wat weer allerlei andere klachten geeft.

 2. Marieke Overgaaf

  Heel vriendelijke service. Goed en betrouwbaar. Ik heb hier echt baat bij en bestel dit 1x per maand, de producten zijn ook scherp geprijsd.

 3. Kornelis G (geverifieerde eigenaar)

  Had al enige tijd last van mijn heup gewrichten en sliep daardoor slecht nu ik dit middel al een aantal weken gebruik heb ik stukken minder last en slaap ik weer goed ik raad dit middel aan voor iedereen die last heeft met zijn gewrichten.

 4. mireille

  Een week of 4 nadat ik begon met nemen van Arthro-5 waren mijn pijnklachten praktisch verdwenen. Van dagelijks enkele malen pijnstillers tegen de pijn in mijn knie, naar hooguit alleen na overmatige inspanning. Ik heb zal nooit pijnvrij zijn, maar wat heeft dit een verschil gemaakt. Het kost even wat, maar mij is het iedere cent waard!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *